Vergoeding

Ergotherapie wordt 10 uur per kalenderjaar uit de basisverzekering vergoed.

Vanuit de aanvullende verzekering kennen zorgverzekeraars soms een extra vergoeding toe. Op deze website kunt u vinden welke zorgverzekeraars extra vergoeding bieden. Ook kunt u dit in uw eigen polis vinden of door contact op te nemen met uw zorgverzekering.

 

De zorgkosten van kinderen onder de 18 jaar vallen niet onder het eigen risico, Vanaf de leeftijd van 18 jaar betaalt u wel eerst het eigen risico.

 

Ik BeTeken heeft voor 2023 contracten met alle grote verzekeraars (Zorg en Zekerheid, ASR, Menzis, Zilveren Kruis, DSW, ONVZ) contracten afgesloten. Ik BeTeken heeft géén contract afgesloten met Caresq. Het is verstandig om voorafgaand aan de start van de behandeling uw verzekering voor te leggen aan de therapeut, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

U bent zelf verantwoordelijk om te checken bij uw zorgverzekering wat u vergoed krijgt. Het is fijn als u de behandelaar informeert over al eerder gevolgde ergotherapeutische behandelingen die van invloed zijn op het aantal uren dat vergoed wordt.

 

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om de ergotherapie behandelingen zelf te betalen. Het tarief voor ergotherapie bedraagt per 1 januari 2022 €20,- per 15 minuten behandeltijd. Indien een behandeling thuis of op school noodzakelijk is, wordt een aan-huis-toeslag van €35,- per behandeling voor reiskosten in rekening gebracht.