Schoolprogramma's

Ik BeTeken biedt verschillende schoolprogramma's aan, gericht op de rijping van de fijne motoriek t.a.v. papier- en pentaken.

Fijne motoriek is een hele belangrijke basis voor vele vaardigheden. Zowel in het dagelijks handelen (aankleden, eten, drinken) als op school (kleuren en schrijven) heeft vele voordelen als de fijne motoriek goed is ontwikkeld. Onderzoek toont aan dat een goede fijne motoriek ook een positieve invloed heeft op taalontwikkeling en cognitie (het verwerken van informatie). 

Wanneer de fijne motoriek niet voldoende ontwikkelt, zien we problemen in zelfredzaamheid, schoolse vaardigheden zoals knippen en kleuren, Ook bij het schrijven zien wij vaak problemen ontstaan: kinderen hebben moeite om letters aan te leren en/of blijven in hogere groepen achter wanneer het tempo omhoog gaat. 

In deze digitale wereld wordt er steeds minder geschreven. Dit is zorgelijk. De hersenactiviteit bij schrijven is vele malen groter dan bij typen. Eigenlijk worden we slimmer wanneer we schrijven. 

 

Ik BeTeken biedt drie verschillende programma's aan op het gebied van fijne motoriek.:

Programma Doelgroep Duur
WRITIC Kleuters groep 2 10 weken 3 sessies per week (ergotherappeut, leerkracht, ouders)
SASS Groep 3 en 4, maar ook mogelijk t/m groep 6 8 weken 3 sessies per week (ergotherpeut, leerkracht, ouders)
De Kleurles Kleuters t/m groep 7 1 of 2 keer 60 min + nabespreken met de leerkracht